Harrach Tibor

Energetikai tanúsító +36-30-533-3249 9700 Szombathely, Király utca 25. https://www.facebook.com/OpenhouseSzombathely Magyar Magyar  

Bemutatkozás

Ingatlant ad el vagy vásárol?

1 évnél hosszabb időre adna ki épületet, lakást, vagy üzleti ingatlant?

Új ingatlanba szeretne beköltözni?

Akkor Önnek valószínűleg szüksége lesz az ingatlanához tartozó energiatanúsítványra (vagy más néven lakás zöldkártyára), amely 2012-től jogszabály szerint is részét kell képezze a legtöbb épület, ház és lakás adásvételi vagy bérbeadási folyamatának.

Nos, energiatanúsítvány vagy más néven Energetikai tanúsítvány, Lakás zöldkártya, Ingatlan zöldkártya, Épület zöldkártya, Energiapasszus, Zöldbizonyítvány, Lakcímke.... nevezzék ezerféleképpen. A Magyar Építész és Mérnöki Kamaránál regisztrált teljes körű jogosultsággal rendelkező épületenergetikai szakértőként az Openhouse Szombathely Ingatlaniroda ügyfelei számára kedvező árakon vállalom a tanúsítvány gyors és pontos elkészítését.

Önnek nem kell mást tennie mint hogy felveszi velünk a kapcsolatot e-mailben és kollégánk már is készíti az Ön számára megfelelő árajánlatunkat.

Mit kell tudni az energetikai tanúsítványról?

Az energiatanúsítvány megmutatja, hogy ingatlanunk milyen energetikai besorolással rendelkezik. Az EU irányelve, hogy a jövőben az épületek döntő többsége A és A+ besorolású legyen. Ennek a célja a környezetvédelem és az energiatakarékosság, a lakosság energiafogyasztásának gazdaságosabbá tétele.

Az érvényes magyar jogszabályok szerint minden új épületnek legalább C osztályú besorolásúnak kell lennie. A lakosság számára is hasznos, ha minél jobb besorolású ingatlanban laknak, hiszen minél jobb egy épület energiahatékonysága, annál kevesebb lesz a várható rezsiköltség.

Korunk fogyó energiahordozóinak csökkenő tartalékai illetve az energiafelhasználás során kibocsátott környezetet károsító hatások miatt az energiapolitika egységes szempontrendszert hozott létre azzal a céllal, hogy csökkentse az energiafogyasztást és az ehhez kapcsolódó környezetterhelést. Ennek a szempontrendszernek az egyik végeredménye az energetikai tanúsítvány, melynek a célja, hogy javítsa az energiafelhasználás hatékonyságát.

Az épületek energetikai tanúsítása és az energiatanúsítvány kiállítása a vonatkozó rendeletek alapján történhet, a 7/2006 (V.24.) TNM Rendelet, valamint a 176/2008. (VI. 30.) Kormányrendelet szerint.

Épületek energetikai besorolása (energiagazdaságossági szintek)

Az alábbi táblázat az épületek (vagy önálló rendeltetési egységek - pl. lakás, iroda) energetikai besorolásait tartalmazza. Az új építésű ingatlanoknak Magyarországon legalább C osztályúnak kell lenniük (néhány kivételtől eltekintve), hogy kiadható legyen rájuk a használatbavételi engedély.

A+ -55 Fokozottan energiatakarékos

A 56-75 Energiatakarékos

B 76-95 Követelménynél jobb

C 96-100 Követelménynek megfelelő

D 101-120 Követelményt megközelítő

E 121-150 Átlagosnál jobb

F 151-190 Átlagos

G 191-250 Átlagost megközelítő

H 251-340 Gyenge

I 340- Rossz

A szükséges energia összetevői:

  • Fűtés energia
  • Gépi hűtés energia
  • Meleg vízellátás energia
  • Szellőzési rendszerek energia
  • Beépített világítás energia (lakóházaknál, lakásoknál nem vesszük figyelembe)

Az energetikai tanúsítvány elkészítésekor javaslatot teszünk a C kategóriánál alacsonyabb minőségi osztályú épület, lakás energia felhasználásának csökkentésére. A tanúsítvány tartalmazza az általunk javasolt:

  • Szükséges fejlesztéseket, korszerűsítéseket, tetőszigetelést
  • Maximális költséget, valamint megtakarítást éves szinten
  • Kivitelezés esetén az ingatlan energetikai besorolás javulásának meghatározott mértékét

Az energia tanúsítványban javasolt tételeket nem kötelező elfogadni, azonban ezzel otthonát értékesebbé, eladhatóbbá, vagy kiadhatóbbá teheti.

Az energia tanúsítvány érvényességi ideje 10 év

Szombathely területén:
1 db panellakás            20.000,- Ft
1 db társasházi lakás     20.000,-. Ft
1 db családi ház           25.000,- Ft

Vidéken:
1 db panellakás           25.000,- Ft
1 db társasházi lakás     25.000,-. Ft
1 db családi ház           30.000,- Ft

48 órán belüli tanúsítás: + 5.000 Ft

 

Franchise Központ levelezési címe: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36-30-757-2991   E-mail: sales@oh.hu