Virtuálisan sétálnak az eladó lakásokban a vevők

2020-04-07 | Openhouse Békéscsaba Ingatlaniroda

A koronavírus-járvány a hazai lakáspiac helyzetét már most befolyásolta. Szinte azonnali árcsökkenést hozott, a megyék közül Békés az egyik, ahol ez jelentősebb, de a főváros túlárazott kerületeiben is estek az árak. Az ágazati szereplők szerint felértékelődhet az ingatlanközvetítők szerepe, illetve azon lakások lesznek a kapósabbak, amelyek hirdetése a legtöbb igényt kielégítve mutatja be a kinézett otthont.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint a járvány hatása gyorsan begyűrűzött a mindennapokba.

A személyes tapasztalatszerzés helyett még inkább felértékelődik a valós és részletes információkat tartalmazó online hirdetések szerepe. A vevők ugyanis egyre tudatosabban, az elérhető információk és képek alapos áttekintése után választanak majd ki egy-egy lakást, amely valóban érdekli őket. Az ingatlanközvetítők szerepe is felértékelődhet a következő időszakban, mivel a segítségükkel már csak valódi eladási vagy vételi szándék esetén működnek együtt a tulajdonosok vagy a vevőjelöltek.

Dr. Jantyik Tiborné, az Openhouse ingatlanközvetítő békéscsabai irodavezetője is egyetért azzal, hogy keresettebbek a vásárlók körében azok az ingatlanok, amelyeket részletesebben bemutat egy-egy hirdetés. A keresletről szólva úgy fogalmazott, a felhívásoknak megfelelően az emberek visszahúzódtak, kevesebben keresnek ingatlant, mint korábban, de tapasztalata szerint mostanság többen vannak olyanok, akik élethelyzetük miatt visszatértek a megyébe, és ezért vennének lakást........

Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36-30-757-2991   E-mail: