Kivárásra játszanak a lakásvásárlók - Megtorpant a kereslet

2019-06-05 | Openhouse Szeged Ingatlaniroda

A Duna House ismét közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2019 májusában, országosan 12 869 ingatlan adásvétel bonyolódott. Ez enyhe visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.

Májusban a szokásosnál kevesebb ingatlanpiaci tranzakciót becsült a Duna House. A havi érték szinte azonos a februárban tapasztalttal, amely így az ingatlanpiac tavaszi szezonalitásában némi visszaesést jelent. Az adatok és piaci folyamatok azt mutatják, hogy a lakosság feltehetően kivár a júliustól bevezetésre kerülő családtámogatási intézkedések miatt. A Duna House ennek köszönhetően a szokásosnál jóval erősebb harmadik negyedévre számít a lakó ingatlanpiacon. Az év első öt hónapjában eddig összesen 63 168 adásvétel történt.
 

Az utóbbi időben több helyről is hallani lehetett olyan véleményeket, hogy a lakások eladása már nem megy annyira gyorsan, mint a korábbi időszakban, ami mellett bizonyos kerületekben már az áralku is emelkedett. Elképzelhető, hogy a mostani árszintek mellett hiába próbálják az eladók - saját magukat bebiztosítva - a piacinál magasabb áron meghirdetni a lakásukat, a vevői oldal már egyre érzékenyebben reagál erre, ami hosszabb értékesítési időt és ezáltal egységnyi idő alatt kevesebb tranzakciót eredményez.

 

Portfolio Ingatlan Adatbázis

Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36-30-757-2991   E-mail: