„..egy vállalkozásnak a benne lévő emberek adják meg az értékét.”

2017-05-15 | Openhouse Zalaegerszeg Ingatlaniroda

Sokunk fejében megfordult a gondolat, hogy szakmát kellene váltani, esetleg az addigi alkalmazotti szerepkört magunk mögött hagyva vállalkozásba kezdenénk. Vannak, akik nem várnak sokáig a megvalósítással, és megcélozzák egy olyan cég felépítését, ami majd éveken át meghatározó szerepet kap a gazdasági környezetében.

Hoffmann Péternek, a zalaegerszegi Openhouse Országos Ingatlan Hálózat cégvezetőjének sikerült bekerülnie a Zala megye ingatlanpiacának véráramába, és közel 10 éve, hogy csapatával egyre meghatározóbb szerepet tölt be.

A középiskolai tanárként pályára lépő cégtulajdonos változatos karrier utat járt be. Az ingatlaniroda átvétele előtt már élelmiszeripari cég műszaki igazgatójaként dolgozott, de a vállalat megszűnése után minden érv az mellett szólt, hogy itt az ideje a saját vállalkozásnak.

Ezek után joggal merül fel a kérdés, hogy miért pont ingatlanértékesítés?

„Olyan területet céloztam meg, ahol állandó körforgás generálja az igényt a szolgáltatásra. Az ingatlanértékesítés volt a feltételeimre a válasz. Ingatlant vásárolunk, mert kirepültek a gyerekek, mert új igényei lettek a családnak, vásárolunk befektetésnek is, vagy hétvégiháznak. Egyik család kinövi, egy másiknak újra, kisebbre van szüksége…, és nekem a keresletet itt úgy kell összehoznom a kínálattal, hogy mind az eladó, mind a vevő elégedetten álljon fel az asztaltól.

Ahogy a jelen is mutatja, hosszú távú céljaim voltak a vállalkozás indításakor, és ezt csak olyan munkatársakkal tudtam elképzelni, akik magukénak érzik a céget, és vállalkozói szemléletmóddal gondolkodnak, eredményorientáltak, vagyis akár a távollétemben is működhet velük a rendszer, hiszen egy vállalkozásnak a benne lévő emberek adják meg az értékét. „

Miben más az Openhouse, mint a többi ingatlanközvetítő hálózat?

„Jól kiépített vállalatirányítási rendszer, ami kitáblázza partnerei számára azt az utat, amit követve egységesen működő hálózat jöhetett létre, biztos jogi és szakmai hátérrel.  Az Openhouse franchise tulajdonosa teljesen magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás, és a 40 iroda központja Győr. Ingatlanirodák közül kimagasló ügyfélkezelési filozófia és a nyitott ház módszer, ami az előzőek mellett felkeltette a figyelmemet. A saját oktatási rendszernek köszönhetően pedig az új értékesítők számára olyan karrierút nyílik, amire hosszú távon építhetik jövőjüket.”

Mi a csapatod eredményességének a kulcsa?

„Az értékesítőink Zala megye egész területén dolgoznak. A szolgáltatásaink túl mutatnak a hirdetések hatékony online megjelenítésén. Ügyfeleink tudják, hogy az eladás, vagy vásárlás gondolatától az adásvétel folyamatán át kísérjük őket. Azonban a szakmai tudás, az irodai háttér és jogi segítségnyújtás nem jelentené önmagában a sikert. Az értékesítők közti hatékony csapatmunka alapja a jó munkahelyi légkör, így tud több mint 10értékesítő és egy bank-független hitelszakértő folyamatosan együtt dolgozni azon, hogy kereső ügyfeleink számára megtalálja a megfelelő ingatlant, és értékesítse az iroda portfólióját.”

 Hoffmann Péter ma is elégedetten mesél 2008-ban született döntéséről, hogy a gazdasági válság ellenére belevágott saját vállalkozásába. Ma már rendszeresen találkozhatunk vele és csapatával városi jótékonysági versenyeken, részt vehetünk saját rendezvényeiken, pályázataikon, és a város részévé válva az OPENHOUSE iroda hozzá tartozik a Mártírok úti utcaképünkhöz.

 

Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36 70 977 78 33   E-mail: