Most kiderül, miben élnek a magyarok

2015-10-09 | Openhouse Eger Ingatlaniroda

A háztartások lakáskörülményeit feltáró országos felmérést indít Miben élünk? - Lakásviszonyok, 2015 címmel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Az adatgyűjtést október 10-e és november 30-a között végzik, az ország csaknem 500 településén, 20 ezer, véletlenszerűen kiválasztott háztartás bevonásával.

A KSH tájékoztatása szerint az összeírás átfogóan vizsgálja a háztartások lakáshelyzetét, a lakások és a lakóépületek minőségét, valamint azt, hogy az emberek mennyire elégedettek a lakásukkal, környezetükkel, milyen okból, hogyan változtattak lakást az elmúlt években, és milyen terveik vannak a közeljövőre.

A felmérés kiterjed a háztartások lakáskiadásaira és lakásfenntartási problémáira, a korábban felvett lakáshitelekre és az igénybe vett támogatásokra is.

A válaszadók személyesen vagy interneten is kitölthetik a kérdőívet. Ha személyesen terveznek választ adni, akkor azt a háztartásokat felkereső - hivatalos igazolvánnyal, illetve megbízólevéllel rendelkező - kérdezőbiztosoknál tehetik meg. Az, aki az internetes kitöltést választja, az erre a célra kialakított (mibenelunk.ksh.hu) weboldalon tud hozzájárulni adataival a felmérés sikeréhez - írták.

A KSH az adatokat bizalmasan kezeli, azok felhasználása pedig összesítve, egyedi azonosítás nélkül történik. Az adatok feldolgozása után a KSH széles körben nyújt majd tájékoztatást az eredményekről.

 

Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36 70 977 78 33   E-mail: