Nem korhatáros a CSOK

2015-09-18 | Openhouse Zalaegerszeg Ingatlaniroda

Sok esetben azt gondolják a családok, hogy már nem jár nekik ez a fajta állami támogatás , de nincs korhatárhoz kötve, hagyjuk el a negyvenes berögződést, és a gyerek sem csak 18 éves korig « gyermek » hanem akár 25 éves korig is, amennyiben tanulói jogviszonyban áll. Zalaegerszegen és környékén mennyire találja helyét a CSOK?


Zalaegerszegen és környékén mennyire találja helyét a CSOK?       

 

Töretlen az érdeklődés a  Családok Otthonteremtési Támogatása iránt  2015. júniusa óta a zalaegerszegi Openhouse irodánál is , miután az ingatlanok közvetítése  mellett pénzügyi szolgáltatásaival is támogatja azok értékesítését.

 

Minden arra jogosult pályázó  megkapja a minimum félmilliós támogatást: nincs korlátozás

 

«  A vissza nem térítendő támogatás 500 ezertől 3 millió 250 ezer forintig terjed, és függ a megvásárolni kívánt ingatlan méretétől, elhelyezkedésétől és  energetikai besorolásától . Egy két gyermeket nevelő család például egy 80 négyzetméteres ingatlanhoz akár 1 millió 700 ezer forint támogatást is kaphat. »

http://www.femina.hu/otthon/csok_minden_palyazo_megkapja

 

Megvizsgáljuk jogosultságát

 

Almási István az iroda hitelspecialistája folyamatosan tájékoztatja ügyfeleit ingatlanfinanszírozási lehetőségeikről és állami támogatásra való jogosultságukról valamint pozitív bírálat esetén végigkíséri a vásárlás pénzügyi folyamatát.

István az érdeklődők kereszttüzéből mondta el tapasztalatait, miszerint  Zalaegerszegen is nagy az érdeklődés a vissza nem térítendő állami támogatások iránt, viszont a jogosultság aránya egyelőre lemaradásban van az érdeklődés fokához képest.

 

-Tájékozódni minden lakásvásárlást tervezőnek kell, hiszen tisztába kell lennie lehetőségeivel, hogy minél hamarabb felépíthesse a finanszírozási stratégiáját, hogy negatív vizsgálati eredmény esetén fel tudjon készülni a pénzüg yi kondíciói megerősítésére, a jogosultság megállapításakor pedig összehangoljuk a finanszírozási csatornákat. –  Almási István

 

« Lakásvásárláshoz eltérő állami támogatásokat vehetünk igénybe, amivel az önerőn felül szükséges összeget jelentősen csökkenthetjük. Ezzel a lakáshitelünk nemcsak kisebb összegű, hanem akár olcsóbb is lehet. A Pénzcentrum mutatja, hogyan szerezz minél több vissza nem térítendő állami támogatást. »

http://www.penzcentrum.hu/hitel/akar_a_hiteled_harmadat_is_kifizethetik_helyetted_ez_kell_hozza.1046269.html

 

Mennyire összetett a jogosultság vizsgálata?

 

-Első lépésben az ügyfelet vizsgáljuk, hogy jogszabályilag támogatott személynek minősül-e, majd az ingatlanportfóliónkból már kiszűrt CSOK feltételeinek megfelelő ingatlanok közül a család létszámához méretben megfelelő lakások, házak kerülnek megtekintésre, ami alapján kialakul az az értéksáv amiben a finanszírozási tervet készítjük. Ekkor a család pénzügyi lehetőségeit kezdjük feltérképezni, az esetleges önerő mértékét, és ha szükséges a hiteligény nagyságát és a hitelképességet. Amennyiben az önerő és az állami támogatás mértéke elegendő a kiválasztott ingatlan megvásárlásához, az igényléstől számított 4-5 héten belül megtörténik a kifizetés.

Hitel igénybevételekor a CSOK képezheti az önerőt vagy annak részét a fedezet és az összeg nagyságától függően, az ügyintézés ekkor is legfeljebb 5 héten belül lezaljik.-  Almási István

 

Átlagos eredmény ?

 

-A jogosultág megállapítása után a közösen kialakitott finanszírozási tervek megvalósulásáról számolhatok be. Tehát Zalában is betalál a CSOK.-  Almási István

 

Van e kimondott célkozonsége az új Családok Otthonteremtési Támogatásának?

 

-Nagyon leegyszerüsítve a hitelképességgel vagy önerővel rendelkező, illetve a kettő kombinációját alkalmazni tudó, lakóingatlan tulajdonjogával még nem rendelkező családok.- Almási István

 

Ez támogatás, nem segély

 

Szakértőnk szerint is az igények leadásának száma még nem érte el azt a mennyiséget, hogy jól kihasztnáltnak mondhassuk ezt a jövedelemforrást, talán a jogszabályilag jogosult családok nem bizonyosodnak meg lehetőségeikről, tartva a visszautasítástól, az adminisztrációs gátaktól, pedig a lehetőség jövedelem korlát nélkül áll a családok rendelkezésére támogatva otthonteremtésüket.

Forduljon bizalommal szaktanácsadásra ingatlan és ingatlanfinanszírozási kérdéseivel az Openhouse zalaegerszegi irodájához.

 

 

 

Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36 70 977 78 33   E-mail: