Ingatlan » Ingatlan lakáspiac Itt a soha vissza nem térő lehetőség!

2015-04-20 | Openhouse Szeged Ingatlaniroda

Számos érv szól a most történő lakásvásárlás mellett. A lakásárak stabilan emelkednek, de még csak az elején vagyunk a növekedésnek, így a most vásárlók további értéknövekedésre számíthatnak. A hitelpiacon jelenleg kedvező feltételek mellett lehet forráshoz jutni, de a júliustól induló állami támogatási program, a CSOK is a vásárlókat segíti.

A lakáspiac már a tavalyi évben a feltámadás jeleit mutatta, akkor azonban még csak arról írtunk, hogy ez a kedvező változás pozitív ugyan, de még néhány hónap szükséges ahhoz, hogy tartós fordulatról beszélhessünk. Mára már világossá vált, hogy az árak és a tranzakciószámok növekedése nem csak múló jelenség. Az adásvételek száma is jelentősen nőtt a tavalyi évben, amely folyamat 2015-ben is folytatódott. Az első negyedéves számok alapján az idén akár a 140-150 ezret is elérheti a gazdát cserélő lakóingatlanok száma.

2014-ben a KSH adatai és az FHB-index alapján is emelkedésnek indultak a használt lakások árai Magyarországon. A tavalyi harmadik negyedévben ez több mint 4 százalékos, nominális és reálértelemben is 4,25 százalékos volt, az egész évet tekintve a növekedés 2 százalékot ért el. Az idei évben az FHB korábbi elemzése szerint a lakóingatlanok drágulása a beinduló új támogatási rendszernek köszönhetően akár 3 százalékos is lehet.

A növekedés ugyanakkor területi differenciát mutat, elsősorban az ország fejlettebb régióban tapasztalható a fellendülés. A lakásárak növekedése főként Közép-Magyarországon és a Nyugat-Dunántúlon érhető tetten.

Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36-30-757-2991   E-mail: