Kiváló lett az Openhouse az ügyfélkiszolgálásban

2011-10-17 | Openhouse Győr - Somogyi Béla utca

Az ügyfeleink maximális elégedettsége olyan evidencia, amiért nap mint nap meg kell küzdenünk

Immáron harmadik alkalommal szálltak ringbe a vállalatok a „Kiválóság az ügyfélkiszolgálásban” címért. A ClientFirst Consulting által szervezett verseny célja, hogy fejlessze a hazai üzleti kultúrát, valamint lehetőséget adjon a résztvevő vállalatoknak ügyfélkiszolgálási színvonaluk összehasonlítására. Közel 5000 ügyfél és 1500 próbavásárló véleménye alapján alakult ki a várva várt eredmény, komplex tesztekkel és komoly szakmai értékeléssel a háttérben.

Az idei verseny nagyon szorosnak bizonyult, nem volt könnyű a finisben végezni, mivel olyan kiváló cégek neveztek a megmérettetésre, akik saját ágazatuk és egyben a gazdasági élet meghatározó szereplői. A verseny idén három kategóriában zajlott, a személyes és a telefonos ügyfélkiszolgálás mellett e-mailen keresztül is vizsgálták a megmérettetés lebonyolítói az ügyfelek kiszolgálását.
Az Openhouse- t érte a nagyfokú megtiszteltetés, hogy személyes kategóriában, középvállalati csoportban elnyerhette az I.helyezést . Széleskörű szakmai tudás, vegyülve a személyes kiszolgálás kellemes élményével – ez az a plusz, ami cégünket a legjobbak közé emelte. Vevőink elégedettsége a legnagyobb visszajelzés munkánk értékéről, hisz ez az, amiért a mindennapokban küzdünk és dolgozunk. Egy elégedett ügyfél mosolya az a motiváció, ami folyamatosan előrelendíti a céget és egyben egyfajta célt is állít elénk, hogy ezt meg kell őriznünk a továbbiakban is.
Büszke csapatunk minden tagja magáénak érezheti az elismerést, hisz a díj elnyerése közös érdem, mely mögött kemény munka áll. A versenyben immáron harmadszor értünk el nívós helyezést, ami méltó bizonyítéka ügyfélközpontúságunknak és annak, hogy a vevőkiszolgálást is profi módon űzzük!
Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36 70 977 78 33   E-mail: