Győrben másfél nap az albérletek forgási sebessége

2011-09-07 | Openhouse Győr - Verseny utca

Az utóbbi időszakban egyre inkább nőtt a kereslet az albérletek iránt a nyugat-dunántúli régió központjában, Győrben. A folyamatos növekedést több tényező is generálta.

A munkanélküliségi ráta a tavaly nyári 6,1%-ról idén júliusra 5,1 %-ra csökkent Győr-Moson-Sopron megyében. Jelenleg is érzékelhető a munkaerő megnövekedett beáramlása - jellemzően az ország keleti régióiból költöznek a „folyók városába" a munkát keresők.

További keresletet gerjeszt az Audi győri óriásgyárának folyamatos bővítése, ami várhatóan 2100, beszállítókkal együtt közel 15 ezer új munkahelyet teremt majd a városban.

Iskolakezdés idején az egyetemi városban az albérletek fontossága megkérdőjelezhetetlen, rengeteg diák keres magának ilyen módon szállást. Jellemzően inkább kisebb, 1-másfél szobás, egyetem közeli lakásokat, vagy nagyobb családi házakat keresnek a nebulók, akik vagy egyénileg, vagy ketten-hárman összeállva bérelnek maguknak ideiglenes otthont tanulmányaik idejére.

A fokozódó albérletek iránti kereslet hosszú távú multiplikatív hatását jósolja Molnár Kristóf az Openhouse Országos Ingatlan Hálózat egyik tulajdonosa: „Egyre többen vásárolnak azért ingatlant, hogy befektetési céllal használják fel, hogy ilyen módon vágjanak bele a lakáskiadás üzletébe.  Ez a folyamat később előidézhet egyfajta árnövekedést is az ingatlanpiacon, aminek köszönhetően egyre többen keresik fel az ingatlanirodákat segítségkérés, tanácsadás ügyében is."

Molnár Kristóf hozzátette, hogy az irodák igénybevételét egyfajta garanciának érzik az ügyfelek, hisz bizakodóbbak az ügylet végkimenetelét illetően, emellett biztosabbak abban is, hogy ingatlanjuk megfelelő vevőre/bérlőre talál, vagy rövid határidőn belül sikerül az eladást zökkenőmentesen lebonyolítani.

Az Openhouse statisztikái szerint az albérletek forgási sebessége másfél nap, tehát ennyi idő alatt sikerül gazdára találniuk a jó paraméterekkel rendelkező, reális árú kiadó albérleteknek,  ami rendkívül jó eredménynek számít. Az iroda adatbázisában folyamatosan 40- 50 regisztrált albérletkereső van, akik egyből lecsapnak a kínálkozó lehetőségre!

Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36-30-757-2991   E-mail: