Hatalmas megtakarítás a többgenerációs ház

2011-05-23 | Openhouse Szeged Ingatlaniroda

Megint eljön a többgenerációs házak ideje. Sok megtakarítás érhető el vele és nem kell másik lakás a gyereknek.

Százezrek kilátástalanságára lehet egyfajta gyógyír egy régebben igen népszerű lakásmegoldás, a többgenerációs ház. Amerikai és európai elemzők is egyre gyakrabban mondják, hogy a lakosság nem elhanyagolható része csak így élheti túl a mostani, elhúzódó válságot.

A többgenerációs háznak vannak családi és pénzügyi előnyei is. Fiatal, kisgyermekes pár esetében helyben van a nagymama-nagypapa, nincs közlekedési költség, a felszabaduló időt pénzkeresettel is lehet tölteni.

Egy darabig - akár több évig is - szükségtelen lakbérre vagy lakáshitelre költeni. Nincs se tőke, se kamatköltség, ezáltal sokkal kisebb a pénzügyi kitettség. Munkahely elveszítése esetén pedig nem kerül az utcára valaki a törlesztő részlet nem fizetése miatt.

Több jövedelemből fizethető a folyton növekvő rezsiköltség. Igaz, hogy több víz és villany fogy, de az alapdíj akkor is ugyanannyi, ha csak a szülők lakják a házat. Könnyebb a ház értékmegóvása is, vagyis a kisebb karbantartásokat is elvégezhetjük, ápolni lehet a kertet, ha a szülők erre már nem képesek vagy könnyebben lehet megoldani a beszerzéseket, napi vásárlásokat, a szülők esetleges ellátását

forrás:Bánkuti András

Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36-30-757-2991   E-mail: