Elhatározástól az új otthonunkig, de egyedül, vagy szakemberek kíséretében?

2015-11-16 | Openhouse Zalaegerszeg Ingatlaniroda

Az elhatározás, hogy váltani szeretnénk, a pillanat, mikor először megfogalmazódik bennünk, hogy új otthonra van szükségünk, fontos választás elé állít bennünket: szakemberre bízzuk magunkat, vagy egyedül nézünk a kihívások elé. Hiszen, ha magunk vállaljuk a megvalósítás folyamatának levezénylését, már el is kezdhetünk kitanulni több új szakmát, hogy ne hibázzunk.

Elhatározástól az új otthonunkig, de egyedül, vagy szakemberek kíséretében?
Az elhatározás, hogy váltani szeretnénk, a pillanat, mikor először megfogalmazódik bennünk, hogy új otthonra van szükségünk, fontos választás elé állít bennünket: szakemberre bízzuk magunkat, vagy egyedül nézünk a kihívások elé. Hiszen, ha magunk vállaljuk a megvalósítás folyamatának levezénylését, már el is kezdhetünk kitanulni több új szakmát, hogy ne hibázzunk.
 
Elsőként pénzügyi – gazdasági elemzőként áttekinthetjük a finanszírozási lehetőségeinket, hogy tisztán lássuk az anyagi keretet, majd jelenlegi élethelyzetünk és jövőbeni terveink függvényében ingatlanpiaci szakemberként elemezzük ki az igényeinket, a jövőbeni otthonunk paramétereinek legpontosabb meghatározásához.
 
El kell adni a jelenlegit, hogy továbbléphessünk? Még szerencse, hogy az ezt megelőző fázisban már ingatlanpiaci szakemberré képeztük magunkat, hiszen NAGY FELADAT VÁR RÁNK! Mi az aktuális, reális piaci ára a lakásunknak? Nem szeretnénk áron alul eladni, hiszen eddigi életünk munkája és a nagy pillanataink színtere, de valóban tovább kell lépnünk. Nem csak hirdetni szeretnénk az ingatlant, hanem értékesítenünk kell azt!
 
Ingatlanértékesítővé alakulva a nap 24órájában elérhetővé és mobillá válunk az érdeklődőink számára, és értékesítésünket versenyképes hagyományos, és online marketing munkával támogatjuk. Emellett a folyamatos érdeklődést szakmai, és jogi tájékoztatással elégítjük ki, hogy egy rosszul megválaszolt kérdéssel, vagy elhalasztott telefonfelvétellel ne veszítsük el a potenciális vevőinket.
Magunk képviselve otthonunkat az ingatlanpiacon, vállaljuk lakásunk bemutatását szakértői szemmel, az érdeklődőink igényeire sarkítva. Emellett a miértek megválaszolására is felkészülünk, érthető magyarázattal végigvezetve ügyfelünket az adásvétel folyamatán, lebonyolítva azt, az esetleges hitelszakértői, értékbecslői, energetikai és ügyvédi kapcsolataink bevonásával.
SIKERÜLT! Értékesítettük az ingatlanunkat, ami az új otthonunkhoz nyitott utat! Van, aki innen indul, hiszen a saját tőkét mindenki más úton teremti elő.
Ekkor újra elővesszük pénzügyi szakértői énünket, és magunk előtt látva a jövőbeni otthonunk már megfogalmazott paramétereit, feltérképezzük a finanszírozási csatornákat az önerő, állami támogatások, a hitelképesség és hitelvállalási hajlandóság tükrében, majd bevetve ingatlanszakértői oldalunkat, kiszűrjük az ingatlankínálati piacról azokat a lakásokat, vagy családi házakat, amelyek a feltételeink mellett az előzőleg felmért anyagi kereteken belül mozognak.
 
Itt a legizgalmasabb szakasza az otthonunk felé vezető útnak, hiszen most a másik oldalra kerültünk! Az eddigi eladói szemszögből már jól megismert ingatlanpiac, új arcát mutatja, hiszen most, mi nem látjuk azt, amit eddig a vevőink nem vettek észre, azt a sok emléket és munkát, amit a kínált ingatlanok rejtenek. Talán új értelmet nyer számunkra a reális piaci ár fogalma? NEM, hiszen van a tarsolyunkban az ingatlanos énünk, ami a saját lakásunk értékesítésénél is, folyamatosan objektív látásmódot biztosított, és tudjuk minek, hol, az adott állapotában mi az ára.
Szerencséje van annak, akinek van ideje egy újabb szakma elsajátítására. Legyünk lakberendezők, belsőépítészek! Lássuk meg a lehetőséget, amit az anyagi keretünkön belül kínált ingatlanok rejtenek, ezzel segítve a legjobb áron elérni a célunkat. Nem csak azt tudjuk megvenni, amit látunk, hanem azt is, amit kihozhatunk a látottakból.
 
Újabb SIKER! Kiválasztottuk az új otthonunkat, hívhatjuk az ügyvédet a foglalózáshoz, és jöhet a hitelszakértői képzés! Kezdhetjük végigjárni a bankokat a legjobb feltételek megszerzéséért, az önkormányzati ügyfélfogadásokat az állami támogatások igénybevételéért, a kiválasztott lakás jelenlegi tulajdonosától beszerzünk minden szükséges iratot és tanúsítványt, majd összeállítjuk a dossziét a kérelmekhez.
 
Izgalmakkal teli várakozás! A család holmija kartonokban, a régi bútorainkat pedig már tovább is adtuk a jófogáson. A mi lakásunk vevője is számolja a napokat a beköltözésig. Már készen állnak a belsőépítészeti terveink, elkészültek a kivitelezői-, és építőanyag árajánlatok, a bútorszínek is kiválasztva, a lakberendezői látványterv véglegesítésére vár az asztalos. Még jó, hogy mindent kézben tudtunk tartani, és a költségkeret nem csúszhatott ki a kezeink közül! Nagy volt a szakértői énjeink felelőssége, velük megspóroltuk az utólagos zsörtölődést, ami akár sokba is kerülhetett volna.
 
Elértük a CÉLUNKAT! Köszönhetően a szakmai tapasztaltságunknak miénk az új lakás. Remélhetőleg maradt energiánk a most már csak ránk váró feladat megvalósítására, hogy megteremtsük belőle az otthonunkat!
 
Van egy hely, ahol minden szakértői énjét megtalálja, akik a felelősségben osztozva, és folyamatos szakmai támogatással állnak Ön mellett, hogy megteremthesse új otthonát, vagy elérje céljait az ingatlanjai legjobb feltételekkel történő értékesítésével:
 
 
 
OpenHouse Zalaegerszeg
 
 
8900 Zalaegerszeg, Mártírok útja 41.
e-mail cím : zalaegerszeg@oh.hu
web: www.zalaegerszeg.oh.hu
tel.: + 36 30/757 777 88
Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36 70 977 78 33   E-mail: