Birinyi Judit az M1 műsorában nyilatkozott!

2015-05-11 | Openhouse Eger Ingatlaniroda

Az albérlet kidobott pénz? Így lehet önerő nélkül lakást venni!

Kedvet kaptak a fiatalok a lakásvásárláshoz egy friss felmérés szerint, ezzel egyidőben a megtakarítási célok között is első helyre lépett a lakásra gyűjtés.

Amíg korábban a fiatalok többsége az albérletet tekintette a különköltözés lehetséges megoldásának, egy bank felmérése szerint most már a válaszadók 40-40 százaléka említette, hogy lakásvásárlásban, illetve -bérlésben gondolkodik - mondta Birinyi Judit, az Openhouse Országos Ingatlan Hálózat irodavezetője az M1-en.

Kiemelte, hogy nagyon jó lakástakarék-pénztári lehetőségek vannak, ezzel négy bank is foglalkozik. Hangsúlyozta, hogy a fiatalok a jövedelmük egy részét már nem albérletre költik, inkább félreteszik lakásvásárlásra.

Most már húsz százalékos önerővel lehet felvenni hitelt, vagy a lakástakarékkal rendelkező fiatalok az önerőt egy tehermentes pótfedezettel kiválthatják. Ez szülői segítséget jelent, de a szülők nem kötelezik el magukat 15-20 évre, mert amint összejön az önrész, lehetőség van ennek tehermentesítésére. Az irodavezető hangsúlyozta, hogy az utóbbi 12 év alatt nem volt a jelenlegihez hasonlóan kedvező forinthitel.

Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36 70 977 78 33   E-mail: