Elit képzés

2015-06-05 | Openhouse Győr - Somogyi Béla utca

„A vevő a jövőre, az értékesítő a jelenre gondol.”

Elit képzés

„A vevő a jövőre, az értékesítő a jelenre gondol."

Június 05-én egy egész napos oktatáson vehettek részt az Elit klub tagjai, melyet a ClientFirst ügyfélkapcsolati vezetője, Takács Antal prezentált az Openhouse értékesítői számára Győrben.

Az oktatás során nem volt hiány az új információkban, elsajátítható értékesítési technikákban és csapatmunkában.

A nap legfontosabb gondolata, amit minden sikeres értékesítőnek el kell sajátítania, hogy „a vevő az értékesítési folyamat során a jövőre gondol, az értékesítő viszont a jelenre" . Mit értett ez alatt pontosan Takács Antal? Gondoljunk bele, hogy amikor vásárolunk egy új túracipőt, arra gondolunk, milyen kényelmes lesz majd a legközelebbi kirándulás során. Az eladó viszont e közben arra gondol, hogy ha még ezt az egy cipőt eladja, meglesz a napi értékesítési minimuma. Hasonlóan működik ez az ingatlan vásárlás/bérlés során is. A vevő arra gondol, hogy mennyiért tudja majd kiadni a lakást vagy milyen jó lesz a kertben grillezni. Tehát az értékesítő feladata, hogy a jövőről beszéljen és egy jövőképet fessen a vevő elé. Hiszen ő megoldást keres egy felmerülő problémára (pl. kicsi a lakás),mi pedig az ingatlan adásvételével képesek vagyunk ezt megoldani.

Ez után csoportos feladatok következtek, mely során corporate videót kellett tervezni az Openhouse részére.

Szó esett még a kérdezés technikáról, zárt és nyitott kérdésekről valamint a 4 viselkedési mintáról. Utóbbival kapcsolatban tesztet tölthettek ki a résztvevők, melyből megtudhatták melyik viselkedési csoportba tartoznak különböző élethelyzeteikben.

Kiderült az is, hogy a 4 viselkedésforma közül (agresszív, passzív, manipulatív, asszertív) a legmegfelelőbb az értékesítésben, az asszertív stílus. Aki így viselkedik, arra jellemző, hogy nem csak a saját érdekeit tartja szem előtt, hanem a másik félét is. Ez egy tárgyalás során a „win - win" pozíciót jelenti.

A nap végén a házi feladat sem maradhatott el. A vezető értékesítőknek 15 érvet kell felsorakoztatni az Openhouse mellett! Ön fel tud sorolni 15 érvet, hogy Ügyfele miért Minket és ne a konkurens ingatlanközvetítő céget válassza?

Legközelebb, találkozzunk az Elit Klubban!

Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36 70 977 78 33   E-mail: