Jó áron eladni, jó áron vásárolni!

2015-05-09 | Openhouse Debrecen Hadházi úti Ingatlaniroda

Molnár Kristóf, az Openhouse tulajdonosa, ügyvezető igazgatója elmondta: az ingatlanoknak a 95 százalékát immár az internet révén adják el, ezért nem mindegy, milyen fotóval és szöveggel jelennek meg.

Mint mondta: míg Budapesten vagy Győrben, mondjuk, egy panellakást akár 25-30 napon belül is el lehet adni, addig Kelet-Magyarországnak vannak olyan régiói, melyekben elérheti akár az egy évet is az értékesítési idő. Minden ingatlan eladható, csak attól függ, milyen áron - mondta a szakember, aki szerint sokan áraznak túl most annak hatására, hogy elkezdtek felfelé menni az árak. Az eladási időt nagyon megnövelheti, ha nem sikerül jól beárazni az ingatlant - tette hozzá.

2008-tól 2014-ig akár 10 százalékot meghaladó alkut is tudtak realizálni a vevők. Most, hogy a piac kezd elmozdulni a kereslet-kínálat irányába, szűkült az olló. Jelenleg a nagyobb házaknál is legfeljebb 5-6 százaléknyi az alkukészség - hangoztatta.

Szólt arról is, hogy a készpénzes vásárlók hamarabb jutnak az ingatlanhoz, mint a hitelesek, hiszen a hitelfelvételi procedúra 2-3 hónapig is eltarthat. A készpénzes vásárlást valamelyest preferálják az eladók, de nagyon nagy előnyt nem garantál - szögezte le.

Az alábbi linken megtekinthető a riport:

  http://www.hirado.hu/2015/04/16/a-jo-ingatlanokat-nagyon-gyorsan-elviszik-es-az-arak-is-emelkednek/

Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36-30-757-2991   E-mail: