Panelreneszánsz Debrecenben – hol és hogyan lehet legjobb áron eladni a lakást?

2014-12-18 | Openhouse Debrecen Hadházi úti Ingatlaniroda

Debrecen – Soha nem voltak ilyen kapósak a debreceni panellakások, mint most. Az Újkert a legnépszerűbb a vevők körében.

Egyre drágább a panel Debrecenben, tavaly óta öt százalékkal emelkedtek az árak. Az egyik ingatlaniroda felmérése szerint már két éve tart az erősödés.

Panellakások Debrecenben

Míg jó pár évvel ezelőtt a panellakások kevésbé voltak keresettek, most sláger lett a panel, a legkeresettebb ingatlantípusok közé tartozik Debrecenben. Ez legfőképp annak köszönhető, hogy jó áron lehet hozzájutni egy panellakáshoz, ami ha ráadásul jó helyen van, befektetésnek is kiváló. Ma egy átlagos debreceni panellakás ára 6 és 10 millió forint körül mozog, így könnyen el is adható; a panel leggyorsabban forgó ingatlantípus.

„Azt szokták mondani és így is tanítják, hogy egy ingatlan esetében három fontos tényező van, az elhelyezkedés, az elhelyezkedés és az elhelyezkedés"  „A panellakások esetén is ez a legfontosabb, hogy a város melyik részén helyezkedik el az ingatlan. A legkeresettebbek az újkerti panellakások, aztán a Vénkert, a Belváros és a Tócóskert jön. Emellett természetesen értéknövelő tényező, ha a lakás már átesett a panelprogramos felújításon".

A lakás értékén nagyban befolyásolhatja a társasházon belüli elhelyezkedése is; köztes, azaz körbefűtött vagy szélső, hidegebb ingatlan-e. Az sem mindegy, hogy hányadik emeleten helyezkedik el. Budapesten a minél jobb panoráma számít, így a felsőbb lakásokat keresik, még a zárószinti panelek is keresettek. Ezzel szemben Debrecenben a második és nyolcadik emelet közti lakások kelnek el hamarabb és jobb áron. Elsősorban nem a magánszemélyek veszik tömegesen a paneleket, hanem a befektetői kedv élénkült meg.

Az alku szerepe csökkent idén; míg tavaly-tavalyelőtt egy tízszázalékos árcsökkentést is el lehetett érni panellakásoknál az alku során, idén már ez általában csak öt százalék. A hitelfelvételi kedv azonban nőtt, egyre többen vásárolnak újra kölcsön felhasználásával ingatlant. 
             
             
             
             
             
     


Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36-30-757-2991   E-mail: