Csak kerti törpét és rózsaszín festést ne!

2014-03-06 | Openhouse Szombathely Ingatlaniroda

Összeszedtünk néhány hibát, melyet ingatlanok hirdetésekor az eladók elkövetnek. Például a kerti törpe középpontba helyezése tuti nem jó ötlet.

Arra igyekszünk felhívni a figyelmet, hogy melyek azok a dolgok, melyeket érdemes elkerülni egy ingatlan meghirdetésekor.

Először is, ne zsúfoljuk túl a képet, például az autónkkal, ha tudunk, álljunk be a garázsba, mivel ha a felhajtón áll a gépkocsi, azt a látszatot keltheti, hogy annyi sok cuccunk van, hogy nem fér be az autó a garázsba. Az autó ráadásul el is vonja a figyelmet a házról. Érdemes a szomszédos ingatlanok rendezettségét is figyelembe venni a hirdetéskor: ha esetleg rendezetlen a szomszédunk kertje, háza környéke, ajánljuk fel segítségünket egy kisebb rendrakásra, mivel a rendezetlenség a mi ingatlanunk értékére, eladhatóságára is hatással lehet.

A vallási tárgyak, elszórt gyerekjátékok, kerti törpék mind tiltott tárgyak a hirdetéskor, a személyes találkozásról nem is beszélve. A túlzott személyesség sokszor nem vezet jóra, főleg, ha nincs összhang a ház és a környék többi ingatlana között. Az elvirágzott növényeket, száraz gallyakat az érdeklődők érkezése előtt (fényképek készítése előtt) vágjuk le, gyűjtsük be, ezek nem teszik ingatlanunkat vonzóvá.

Emellett ugyanakkor a növényekkel történő túlzott beépítés sem a legmegfelelőbb, mivel a túlzsúfolt kert fenntartása igencsak idő- és pénzigényes lehet, míg egy nagyobb gyepfelület gondozása kevesebből is kijön. Ha vannak esetleg lepattogzott ajtó-, ablakkeretek, netalán leverődés látható a falon, mi hiába is lehetünk ezekhez hozzászokva, a potenciális érdeklődők ezeket mindenképpen észreveszik, érdemes pénzt költeni a kisebb javításokra.

Végezetül pedig  nem biztos, hogy a legjobb ötlet élénk színűre festeni a házunkat. Bár szükség lehet újraszínezni egy idő után a házat, maradjunk inkább a semleges színeknél (fehér, bézs például), a túl extrém, vagy túl személyes színek riasztóak lehetnek. A steril hatást ugyanakkor úgy lehet elkerülni, ha például a bejárató ajtó körül egy élénkebb színt alkalmazunk, vagy egy fehér színű háznál kékre festjük a spalettákat.
Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36-30-757-2991   E-mail: