Akcióterv

2011-09-16 | Openhouse Zalaegerszeg Ingatlaniroda

Országvédelmi akciótervet hirdetett a miniszterelnök hétfőn a parlamentben. Az első javaslat szerint a maximális teljes hiteldíj mutatót rögzítik 30%-ban, a második pontként központilag akarják meghatározni a rezsiköltségeket, így például a víz- és szemétdíjat!

 A devizahitelesek ügyében emlékeztetett, a Fidesz-KDNP javaslatot tett arra, hogy otthonvédelmi akciótervben rögzítsék a korábban már megállapított devizaárfolyamokat - 180 forint a svájci frank, 250 forint az euró és 2 forint a japán jen esetében -, és most ezeken az árfolyamokon tegyék lehetővé a fennálló devizahitelek forintban történő egyösszegű visszafizetését, a bank pedig semmilyen külön költséget ne számíthasson fel az átváltással és egyösszegű visszafizetéssel kapcsolatban.A kormány emellett azt kezdeményezi, hogy - változatva a mai "helytelen gyakorlaton" - a devizahitelek esetén forintban jelentkező költségeket a bankok csak forintban számolhassák fel.
Orbán Viktor közölte: javaslatot tesznek a kamatszámítás átláthatóbbá tételére is, vagyis a devizahitelek referenciahozamhoz kötött kamatmegállapításának bevezetésére.
A kabinet emellett arra hívja fel a bankokat, hogy hozzanak létre pozitív adóslistákat, amely a hitelüket megfelelően törlesztő adósok más banki kapcsolataiban világosan jelezné, "rendben fizetnek, nincs velük baj, hitelképesek". Megfontolásra javasolják azt is, hogy az ügyfeleknek ne kelljen személyi jövedelemadót fizetniük a bank és az adós megállapodása nyomán elengedett tartozásuk után.

forrás: Ingatlan és Befektetés Az ingatlanpiac és az építőipar magazinja
Fix árfolyamos előtörlesztés, fix rezsi, maximum THM...
Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36 70 977 78 33   E-mail: