Zalai Hírlap

2011-01-14 | Openhouse Zalaegerszeg Ingatlaniroda

Ha ingatlan adás-vétel, akkor Openhouse Ha a válságnak vannak vesztesei, nyertesei is vannak. Nos, a megyénkben működő Openhouse ingatlanirodák mindenképpen ez utóbbiak közé tartoznak: a zalaegerszegi iroda akkor nyitott, amikor a válság a legjobban tombolt, s mikor sok más közvetítő kénytelen volt bezárni kapuit.

A Hoffmann Péter vezette csapat azonban jött, látott és győzött, olyannyira, hogy mára az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb ingatlan-adatbázissal dolgoznak a megyében.
- A siker receptje összetett - mondja elgondolkodva Hoffmann Péter, az Openhouse ingatlanközvetítő hálózat Zala megyei franchise partnere. -  Az, hogy cégcsoportunk alig öt év alatt az ország egyik legjelentősebb ingatlan- és hitelpiaci szereplőjévé vált, professzionális szolgáltatás-szervezésünknek és megfontolt terjeszkedési politikánknak köszönhető.

A rendszer felépítése, a franchise partnerek és az értékesítők megválasztása, az ügyfelekhez való viszony minősége, valamint hirdetési- és marketingstratégiánk és az általunk nyújtott számos plusz szolgáltatás mind-mind hozzájárult a sikerhez, s persze az is, hogy minden szinten reális célokat tűztünk ki. Azoknak, akik hosszú évek óta  művelik a szakmát, a válság valószínűleg hatalmas traumát okozott, nehezen tudták ugyanis megélni az eladások és szerződéskötések számának drasztikus visszaesését, s kevésbé voltak képesek alkalmazkodni ehhez.


Minket azonban a nehéz kezdet rögtön harcedzetté tett. Míg korábban átlagosan három hónap alatt kelt el egy ingatlan, ma akár fél évbe is beletelhet, mire gazdára lel egy-egy ház vagy lakás. A vevők és az eladók is megfontoltabbak lettek, ahhoz, hogy  magunkhoz kössük őket, több szolgáltatást kell nyújtanunk.

Az Openhouse idén volt öt éves, alapítói Amerikában tanultak mindent, amit a franchise rendszerről tudni kell. A dinamikusan fejlődő cégcsoport talán az egyetlen a hasonló profilú vállalkozások között, amely nem zárt be egyetlen irodát sem a válság idején, sőt. Jelenleg országszerte 26 Openhouse iroda működik,  közel 200 értékesítővel, s majd hétezres ingatlan-adatbázissal. A társaság  már Zalában is két városban várja az eladókat és vevőket, hiszen a zalaegerszegi után nemrégiben a keszthelyi iroda is megnyitotta kapuit......

http://zalaihirlap.hu/reklam/20110112_pr_openhouse

 

Franchise Központ: 9023 Győr, Verseny utca 32.   Telefon: +36 70 977 78 33   E-mail: